Jablčné výlisky - sušené sypké
Zvoľte variant
Popis
-
Vynikajúci doplnok kŕmnej dávky!
- Charakteristika: Sušené jablčné výlisky, sú koncovým produktom pri získavaní jablčnej šťavy lisovaním. Jablká sa na jemno rozdrvia, vylisujú a zvyšná dreň sa šetrne vysuší v teplovzdušnej sušiarni. Naša sušená jablčná dreň neobsahuje žiadne ďalšie prímesi iných surovín. Farba drviny je svetlo hnedá s jemnou vôňou jabĺk.
-
Sušené jablčné výlisky sú veľmi dietetickým a chutným doplnkom krmiva pre svoj vysoký obsah vlákniny a nízku energetickú hodnotu. Sú tak vhodné pre všetky kategórie zvierat a to aj obézne a staré. Sušené jablčné výlisky nie sú melasované a ani inak upravované prídavkom ďalších surovín.
Ich významnou prednosťou pre bylinožravce je to, že dodávajú organizmu pomaly uvoľňujúcu sa energiu, vo forme dobre stráviteľnej jablčnej vlákniny - pektínu. Navyše ho významne zásobuje antioxidantami, minerálmi a vitamínmi, ktoré sú dôležité pre prevenciu chorôb.
Jablčné výlisky obsahujú: Vlhkosť 8%, NL 7%, tuk 4,7%, vláknina 18,3%, cukry 12%, popol 4,3%, SEk (stráviteľná energia pre kone) 10 MJ. Vitamíny: E 3,1 mg, karotén 5,3 mg, B1 2,5 mg, B2 1,2 mg, B3 Niacín 31 mg. Makroprvky - Ca 2,2 g, P strave. 3,5 g. Na 1,1 mg, K 4,6 mg. Mikkroprvky: Fe 162 mg, Cu 13 mg, Mn 16,5 mg, Zn 38 mg.
- Možnosti použitia: Sušené jablčné výlisky sú vhodným doplnkom kŕmnej dávky, predovšetkým ako ochucovadlá a prídavok k bielkovinovým zložkám, napr. vojteškovým granulám, pre dosiahnutie vhodnej energetickej bilancie. Navyše sa do kŕmnej dávky dostane optimálne množstvo vlákniny, karoténu, vitamínu, minerálov a antioxidantov v prirodzenej forme.
-
Na sušené jablčné výlisky nie je nutné zvieratá navykať, prijímajú je veľmi ochotne a s veľkou chuťou. Ideálne je zamiešať suchú jablčnú drť do zrnovín, alebo ako zložku vlastného müsli.
Podobné produkty
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Len registrovaní používatelia môžu pridávať príspevky. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Len registrovaní používatelia môžu pridávať hodnotenie. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.