Jačmenné vločky
Zvoľte variant
Popis
- Charakteristika: Tepelne opracované zrno jačmeňa s mechanicky narušenou štruktúrou, takzvaná hydrotermicky úprava suroviny, je proces, keď sa zrno po krátku dobu naparuje na teplotu okolo 130 ° C, a potom sa pri prechode medzi dvoma valcami rozmačká na vločku.
Vďaka spolupôsobenie kombinácia teploty, vlhkosti, tlaku a stlačenie vzniká nový finálny produkt - vločka. Hydrotermicky vločkovanie významne zvyšuje kŕmnu hodnotu zrna a predbehne tak iné spôsoby úpravy zrnín. Zvyšuje stráviteľnosť nielen škrobu, ale aj proteínov a tukov zrnín.
Pri hydrotermicky vločkovanie jačmeňa dochádza k zmenám fyzikálno-chemických vlastností zrna:
- mechanická zmena štruktúry zrna - vytvorenie vločky
- rozbitie matrice proteínov obaľujúca škrobovej granuly sprístupní živiny pre ich jednoduché a dokonalé trávenie
- Zmazovatění škrobu počas naparovanie. Podstatná časť celkovej energie - 50 až 80 percent - je v zrne uložená vo forme škrobov. Zmazovatění škrobu zvyšuje rozpustnosť a rozsah trávenie škrobu v zažívacom trakte zvieraťa.
- Možnosti použitia: hydrotermicky upravený jačmeň sa môže skrmovať všetkým hospodárskym zvieratám - hovädzí dobytok, ošípané, hydinu, kone, kozy, králici, ai.
- zvýšenú dostupnosť, stráviteľnosť a využiteľnosť živín
- zvýšenie úžitkovosti
- vyššiu ekonomickú efektívnosť produkcie
- celkové zlepšenie trávenia
- zlepšenie zdravotného stavu zvierat
- vyššiu chutnosť krmiva
- Dávkovanie: cca 500 - 1500 g / deň, alebo podľa vlastných skúseností.
Podobné produkty
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Len registrovaní používatelia môžu pridávať príspevky. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Len registrovaní používatelia môžu pridávať hodnotenie. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.